# Síla FM tuneru

Je pravdou, že autorádia špatné ladí rozhlasové stanice?

Značka Xtrons již vyrábí autorádia a OEM jednotky řadu let a za tuto dobu udělala neuvěřitelné pokroky ve zkvalitnění svých produktů i díky našim připomínkám a nyní můžeme s klidem potvrdit, že příjem FM rádia je bezproblémový. Samozřejmě i mezi modelovými řadami najdete odlišnosti a proto doporučujeme série postavené na OS Android s příjmem signálu okolo 8dB ať už OEM či univerzální.

# Poruchovost

Je pravdou, že autorádia trpí velkou poruchovostí?

V nynější době budeme autorádia nevyrobené v Číně hledat opravdu velmi těžko, z této země pochází většina renomovaných značek jako je Alpine, Kenwood, JVC a další, mezi které se řadí i značka Xtrons, díky kvalitním komponentům, které značka používá při výrobě jednotek však můžeme říci, že poruchovost se pohybuje v řádech jednotek procent po celou dobu prodeje značky v ČR, což je více než 8 let a stále klesá. Samozřejmě i zde se najdou modelové řady, které jsou problematické, ale díky důkladnému testování produktů před uvedením na náš trh se tyto série ani nedostanou do nabídky a běžný zákazník tedy nemá šanci si tyto méně spolehlivější produkty u nás zakoupit, protože se striktně držíme přístupu, že chceme prodávat pouze kvalitní produkty, na které se lze spolehnout. To je také důvod proč u nás některé produkty, které konkurence či samotní prodejci nabízí nemusíte najít. Pokud se tak stalo a plánujete zakoupit produktu, který u nás neprodáváme, neriskujte a napište nám, rádi s Vámi probereme případná rizika a eventuální možnosti.

# Reklamace

Je pravdou, že je reklamace autorádia složitá a trvá dlouho dobu?

Díky naší neustálé snaze zjednodušit co nejvíce reklamační řízení je nyní většina reklamovaných produktů v rámci 24 měsíční záruky měněna za nový produkt přímo v servisním centru Xtrons, průměrná doba výměny tak trvá řádově 15 - 20 dní dle typu autorádia.

# Problematická montáž

Je pravdou, že autorádio bude problematické namontovat?

Pokud chcete mít záruku, že autorádio bude kvalitně a bez problémů namontováno využijte našich montážních míst v České republice a na Slovensku, montáž provádějí vyškolení specialisté, kteří se snažkou Xtrons již pracují delší dobu a přesně ví jak mají při instalaci postupovat. V případě, že produkt nebude s vozem kompatibilní a montáž nebude možná, není problém produkt vyměnit za kompatibilní či vrátit peníze, nejčastěji se tak děje u parkovacích kamer, nebo redukčních rámečků.

# Objednávka na Aliexpress

Je pravdou, že stejné autorádio koupím na aliexpresu výrazně levněji?

Velké množství zákazníků si myslí, že pokud stejné autorádio objednají přímo v Číně ušetří, což se tak na první pohled může jevit, ale celá věc má mnoho dalších úsklalí, první je, že při doručení do jakékoliv ze zemí Evropské unie je nutné uhradit celní poplatky, které jsou u autorádií kolem 10% a dále 21% DPH, tím Vám cena vzroste o 31%. Vzhledem k tomu, že trh je opravdu přesycen mnoha modely a značkami autorádií, které na první pohled vypadají naprosto totožně a liší se jen použitými komponenty v jednotce, zákazník tak nemá šanci zvolit kvalitní model, jelikož k důkladnému otestování je třeba objednání obrovského množství různých značek a typů autorádií od různých dodavatelů a výrobců, pokud tedy objednáváte jeden kus autorádia do svého vozu, je to velmi riskantní. Samozřejmě pokud byste ve všech předchozích bodech měli velké štěstí dále je tu problém se zárukou, kdy víceméně není zákazník objednávající napřímo svůj produkt reklamovat z důvodů, že cena poštovného k dodavateli je většinou vyšší než cena samotného produktu. Samozřejmostí je také problém v případě nekompatibility, mezitím co u nás Vám zavoláme a vše detailně probereme, v případě objednávky napřímo budete odkázáni na emailovou komunikaci v angličtině přičemž většina dodavatelů má s reálnou instalací produktů většinou nulové zkušenosti.

# Kompatibilita s vozem

Je pravdou, že autorádio nebude plně kompatibilní s vozem?

Většina funkcí, které jsou v dnešních vozech propojeny s autorádiem lze v případě využití modelů Xtrons zachovat, případně díky kombinaci s dalším příslušenstvím, vzhledem k šíři značek a modelů automobilů, ale vždy doporučujeme jednotlivé funkce, které plánujete po výměně autorádia zachovat konzultovat s naším technikem, který zvolí nejvhodnější řešení v závislosti na daném vozu a připraví Vám kalkulaci na míru.

# Kvalita zvuku

Je pravdou, že autorádio bude hrát hůře než originální?

Většina originálních autorádií má daleko nižší výkon interního zesilovače než jednotky aftermarketové, pokud tedy měníte originální autorádio za model Xtrons, většinou lze očekávat zlepšení kvality zvuku a větší výkon integrovaného zesilovače. V případě, že máte ve voze instalován externí zesilovač, ať už originální či nikoliv, ve většině případů zůstane kvalita zvuku totožná. Samozřejmostí je pak velmi široká možnost nastavení v integrovaném digitálním ekvalizéru.